Virusuri

Ce-i o masca ? Ce-i un zambet ? 

[…]

Invatasem candva, demult, ca virusurile se ataseaza de celule, pentru ca acestea din urma le confunda cu alte celule, si astfel le permit apropierea. Iar virusurile le infecteaza, le paraziteaza, le distrug. Cine este vinovat pentru afectarea celulelor ? Virusurile care poarta masca unor celule sau… celulele care confunda, care nu vad ?

 

[…]

Cu un zambet poti cuceri o lume intreaga. Cu un zambet mai poti frange inimi. Te poti apropia de oameni, ei te pot confunda. Tu ii poti rani, ei se pot lasa raniti. Cine este vinovat ? Tu, cel cu zambetul dulce, sau ei, cei cuceriti de zambet ?

Ce alegi sa fii ? Virus sau celula ?

[…]

Ai un zambet frumos ? Inseamna ca ai o masca.

Din fericire, unele masti cad, dar doar atunci cand zambetul e din suflet.

~ de Ada pe decembrie 6, 2010.

10 răspunsuri to “Virusuri”

 1. Domnisoara Ada,
  impresionant… am inceput sa citesc blogul tau de curand … Am o curiozitate …cum e zambetul tau? E un zambet de copil dulce sau un zambet de domnita…un zambet din stele… Aceasta postare e remarcabila..
  Ade (Azur la amurg)

 2. Uneori, este un zambet de copil dulce. Alteori, este acel zambet de domnita, din stele.

  Depinde cui ii este adresat si cand.

  :)

 3. Cate putin din fiecare. cei rabdatori au invatat probabil, ca masca se poate „dezbraca”. :) eu cel putin sunt amandoua.

  • Sincer ? Si eu sunt cate putin din amandoua.

   Imi place cum ai spus… „cei rabdatori”. Eu am spus ca „unele masti cad, dar doar atunci cand zambetul e din suflet”. Prin urmare, daca ne alaturam una celeilate (imi place cum suna asta), reiese ca exista oameni care ar avea rabdare sa ne smulga un zambet din suflet, astfel mastile ar cadea.

   Reiese ca exista oameni care ne iubesc. Oameni care nu sunt virusuri, dar care se ataseaza de celule ca noi. : )

 4. Mai ţii minte, Ada, când scrisemsem odată „Zâmbesc a dragoste”? Nu ştiu dacă îţi mai aminteşti…Suntem dragoste…
  În accepţiunea mea, masca este un paravan menit să ţină la depărtare ochi iscoditori ce ar vrea să pătrundă lumea dinăuntrul tău; pentru că fiecare tăinuie înlăuntrul lui frânturi de suflet pe care nu vrea să le dezvăluie. Aceasta este definiţa pe care o dau eu măştii.
  Cât despre mine, zâmbesc…îmi zâmbesc mie şi sufletului meu atunci când plânge şi îi şterg lacrima…zâmbesc acelora care îmi sunt dragi şi zâmbetul meu le mulţumeşte că există în viaţa mea…
  Şi mă încrunt crâncen spre măştile perfide ale rictusurilor ce vor să pară zâmbete ale rânjindelor hiene. Sufletele lor au chipuri hâde.

 5. ]n afara topicului, scumpa mea Ada, ştii cărei amintiri zâmbesc acum? dar o fac şi cu tristeţe, pentru că e legată de Jorj..Ţi-am scris şi la mine pe blog…
  Mai ştii povestea cu „posmagii”? Şi stupoarea lui Jorj când citise? pentru că de acolo lipsea ceva…. Şi eu m-am tăvălit de râs…pentru că mi-am imaginat ce faţă o fi făcut…
  Ei, bine…nu ştiu de ce, dar de azi-dimineaţă toooooooot zâmbesc acelei amintiri.
  Cred că, aş vrea să spun de fapt că îmi pare tare rău că Jorj a plecat. Asta cred că se întâmplă; şi m-a năpădit nostalgia…şi atunci când ni se întâmplă, chemăm la noi amintirile…acelea ce nu vin nechemate. Şi acesteia, pe care ţi-am povestit-o, îi zâmbesc eu acum.

 6. Inca rosesc cand imi amintesc de acea gafa a mea cu posmagii.

  Pe mine m-a scos din sarite Jorj cu aceasta plecare! Dar nu o spun cu rautate, ci cu parere de rau. Nu mai am ce fotografii lauda… Sper ca atunci cand se va hotari sa scrie din nou si sa imparta cu noi fotografiile lui frumoase, sa nu ne uite si sa ne anunte si pe noi.

 7. Nu e vorba doar de fotografii, Ada…ci de el, ca spirit, ca fiinţă..de stilul lui inconfundabil, uneori atât de „Jorj”…aşa îi spuneam…
  Mie îmi va lipsi, şi sunt convinsă că la fel gândeşti şi tu.

 8. Şi ca paranteză, nu ai de ce să roşeşti! Ai fost adorabilă…şi ai rămas memorabilă.
  Eşti o scumpă!

 9. Stii, sunt convinsa ca Jorj, daca vede ceea ce vorbim noi aici, se gandeste „astea doua au ramas doua sentimentale, doua romantice, dar, la dracu’!, mi-s dragi!” : ))

  Nu-i asa, Jorj ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: