In culori

Stiu ca am spus ca sunt atat de frumoasa ca floarea de tei de la geamul tau, si, in general, florile de tei nu-si machiaza pleoapele, dar eu sunt mai speciala. Eu sunt floarea care se machiaza cu negru antracit si care se simte slabita uneori, pentru ca, vezi tu, nu-i usor sa rezisti pe o ramurica numita viata. Nu-i usor sa te ascunzi in spatele frunzelor, doar pentru ca nu te simti indeajuns de puternica sau increzatoare in fortele proprii. Mai bate vantul, iti mai cad petale pe care unii le numesc ani… Imbatranesti. Si poate si cazi. Te amesteci in noroi, in pamant, nici macar nu ai o cutie in care sa te odihnesti linistita.

Si pentru ce ? Pentru ce sa nu-ti pui in valoare culoarea ta, da, cea a florilor de tei, prin intermediul unui negru antracit in jurul ochilor ? Pentru ce sa nu te folosesti de mireasma ta naturala, da, cea a florilor de tei ? Pentru ce sa te lasi doborata de vant ?

Daca mi-a cazut o petala, nu inseamna ca ma apropii de caderea in timp, nu ? Daca mi-a pierit culoarea, nu inseamna ca trebuie sa incetez sa folosesc creionul dermatograf negru, nu ? Trebuie doar sa inlocuiesc culoarea. Dar nu-mi permit sa renunt. Nu-mi permit sa renunt la ramurica asta de care ma agat cu disperare.

Si stii de ce ? Pentru ca imi place sa-ti privesc fruntea in timp ce dormi, prin perdeaua alb-galbuia a ferestrei tale.

Publicitate

~ de Ada pe iulie 3, 2010.

2 răspunsuri to “In culori”

  1. Negrul accentuează misterul privirii. Mister pe care se pare că ţi-a fost desluşit atunci când ţi-a fost desenat în aer conturul sufletului.
    Când povestea voastră a început să prindă contur cred că era pe vremea când dădea teiul în floare. Înflorea iubirea.

    Vântul doar clatină frunzele, Ada. Furtunile năprasnice scot copacul din rădăcini. Dacă sunt bine înfipte în pământ însă, nu are nimeni putere asupra-i. Nici o stihie, oricât de tare s-ar dezlănţui.

  2. nu trebuie sa renunti la nimic, lupta pentru micile placeri! Meritam!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: