Nu a fost odata ca niciodata

Unele povesti nu incep cu “A fost odata ca niciodata”. Si nu pentru ca s-au mai intamplat, ci pentru ca niciodata este prea mic pentru ele. Da, unele povesti sunt atat de mari si de frumoase incat nu incap in cinci cuvinte. Literele care le descriu se agita pe foaia alba si o iau la fuga. Creionul este ingreunat si frant de puterea unor vieti care se unesc sub spectrul basmelor. Mana care le scrie se…? Dar nu este. Nu scrie. Unde este ? Ah, da. O tine strans pe cea pe care o iubeste. Si chiar de au mai fost odata ca niciodata maini care s-au impletit aievea, povestea aceasta nu incepe cu “A fost odata ca niciodata”.

Publicitate

~ de Ada pe aprilie 28, 2010.

7 răspunsuri to “Nu a fost odata ca niciodata”

 1. Si totusi povestile care nu incep cu „A fost odata ca niciodata” sunt cele mai frumoase…

 2. Da, Ada, dar stii cum e: daca n-ar fi, nu s-ar povesti. :)

 3. Adverbul „niciodadă” poate însemna şi sentiment unic şi irepetabil…poate avea multe unghiuri din care se poate privi semantic.
  Formula în sine de început de poveste vrea să ne spună de la început că urmează ceva ce nu e real…nu s-a petrecut niciodată…este pură ficţiune.

  Dar ia-o metaforic…niciodată înseamnă UNIC şi IREPETABIL. Niciodată nu vei mai tră la fel.
  Te-a inspirat ceea ce am scris eu? Că noi suntem poveşti. Şi am început odată…într-un trecut? Fiecare dintre noi. Este o poveste.

 4. Povestea ta m-a inspirat in alt sens. Mi-a inspirat sufletul. Insa, in scris, a fost doar o coincidenta. Stii tu… ti-am spus-o de atatea ori: coincidentele sunt minuni.

 5. Scumpa mea, mi-ai lipsit…o ştii! Între timp a plecat Claudiu şi Lotus…vă scrisesem ceva…e în ciornă…o să îl postez aşa cum l-am scris, atunci când îl voi posta…doar că o să -i adaug epilog.

  Şi Ada, fii caravană…lasă să treacă pe lângă tine urşii…râşii de oameni…cât şi alte vietăţi mai mult sau mai puţin bipede!
  Bine ai revenit! Şi …Ada…
  …să nu mai faci asta NICIODATĂ!

 6. Bine te-am regasit!

 7. A fost odată ca niciodată? Nu! ESTE şi VA FI mereu ADA SAU ARDOAREA, la care revin mereu cu drag şi bucurie ! De fiecare dată mă întâmpină gândurile tale atât de frumos transpuse! Te aşteptam, ştiind că vei reveni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: