Cu timpul

Asa este. Timpul nu sta in oameni. Ne putem noi pune de-a-ndoaselea, il putem da pe el peste cap, oprindu-i limbile, crezand ca timpul e echivalent cu ceasul agatat pe perete, dar nu inceteaza cu prostiile lui. Timpul este pauza dintre cuvintele care le transcriu acum din ciorna mintii mele si se masoara in cat de repede mi le citesti tu. E pauza dintre tunet si fulger, pauza dintre preludiu si postludiu, pauza dintre copil si adolescent, pauza dintre o ea si un el. E un gol, un vid pe care noi ne-am permis sa-l catalogam, sa-i gasim si masuratori si pe deasupra, sa credem ca-l putem si opri. Desigur ca s-a ambitionat, personal, daca eram in locul timpului, la fel actionam!

Ce vreau sa spun de fapt ? Ca venim, ne plimbam putin si apoi ne ducem. Iar timpul isi continua drumul linistit. Ah! A mai murit unul ? Duca-se! Chiar de plange o lume intreaga, chiar de se tavalesc in dureri si doruri, el isi vede linistit de treaba. Parca ii place sa treaca peste noi, sa ne albeasca sufletele, sa ne brazdeze obrajii si sa ne incetoseze ochii pana cand reuseste sa ii inchida de tot!

Prin urmare, vedeti pamantul pe care calcati ? Aveti grija de el si nu-l mai batatoriti atata, caci acolo ajungem! Nimanui nu-i pasa daca veti ajunge acolo jos, insa o lume intreaga se va inchina daca ajungeti acolo sus. Acolo unde te asteapta stelele, ingerii, sfintii si… timpul oprit.

Publicitate

~ de Ada pe august 27, 2009.

Un răspuns to “Cu timpul”

  1. Timpul … cat de repede tece pe langa noi … si cat de mult ne-am dori sa il oprim in loc uneori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: